НАУКОВА ШКОЛА «ПРИКЛАДНА ГЕОМЕТРІЯ ТА ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА» ім. АНАТОЛІЯ МИКОЛАЙОВИЧА ПОДКОРИТОВА

Автор(и)

  • Неллі Ісмаілова Військова академія (м. Одеса), Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32347/0131-579X.2021.100.34-36

Ключові слова:

наукова школа, геометричне моделювання, проектування технічних форм, прикладна механіка, озброєння, військова техніка

Анотація

Засновником наукової школи прикладної геометрії у м. Одеса був Подкоритов Анатолій Миколайович академік вищої школи Украйни, доктор технічних наук, професор. Протягом науково-педагогічної діяльності Подкоритов А.М. підготував 15 кандидатів технічних наук, 3 доктора технічних наук. Він був нагороджений орденом «Знак Пошани», срібною та бронзовою медалями за розробку 5 автоматичних установок які експонувались на ВДНГ, двома урядовими нагородами. Подкоритов є автором 27 авторських свідоцтва на винаходи, понад 549 друкованих наукових та методичних праць, опублікованих в Україні та за її межами. Серед них кілька підручників та навчальних посібників з нарисної геометрії, комп’ютерної графіки, кілька монографій. А.М. Подкоритов редагував міжвузівські наукові та методичні збірники з нарисної геометрії

Сьогодні керівником наукової школи «Прикладна геометрія та інженерна графіка» ім. Анатолія Миколайовича Подкоритова є Академік вищої школи України, доктор технічних наук, професор Ісмаілова Неллі Петрівна.

Основними напрямами досліджень наукової школи є прикладна механіка в озброєнні та військовій техніці, геометричне моделювання технічних форм та автоматизація процесу їх проектування.

Біографія автора

Неллі Ісмаілова, Військова академія (м. Одеса)

д. т. н., професор

Посилання

-

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-24

Номер

Розділ

Статті